"Sig mig, hvad har I gang i derinde?"

Spørgsmålet kom med et stort smil fra personalet på Vejlsøhus i en af pauserne. Snakken gik og stemningen var høj til informationsdagen fredag d. 25. oktober, og der skal lyde en stor og varm tak til alle Jer, der mødte op og bidrog til endnu en god dag i netværket.

Her får du et resume af dagen. Hvis du var med, vil vi meget gerne høre din bedste “take away” fra dagen. Hvis du ikke var med, og har lyst til at deltage på en informationsdag, kan du tilmelde dig herunder. 

Tilmeld næste informationsdagLæs mere om uddannelsen

Hvad nu hvis jeg ikke er leder? Er uddannelsen så ikke for mig?

At kunne lede er vigtigt, når vi skal flytte mennesker og forståelse. Derfor er LifeAchiever uddannelsen også en lederuddannelse for uformelle ledere, som fx nøglemedarbejdere og specialister. 

Velkommen til en praktisk lederuddannelse

Tak fordi du har valgt at bruge 4 timer sammen med os i dag. Vi vil gerne sikre os, at når du tager hjem kl. 13 , så har du fået noget værdi, som du ikke vil have fået, hvis du havde tilbragt dagen, der hvor du ellers skulle have været. Det skal give mening, at du er her, og det skal gøre en positiv forskel.

Sådan blev dagen indledt af Nicolaj og Kim, der satte rammerne for programmets fire timer og dagens formål. Herefter fik gæsterne en introduktion til uddannelsen: 

En ledelsesmæssig bouillonterning

På LifeAchiever Uddannelsen kommer du ikke hjem med et ringbind fyldt med en masse teori om ledelse. Her er alle ledelses- og kommunikationsteorierne, neurologien og psykologien kogt ind til en praktisk og letforståelig essens. I stedet for at bruge tid på en masse teori, bruger vi i stedet tiden på at træne praktiske ledelsesværktøjer, og forstå hvorfor og hvornår de er effektive at anvende.

“Den der er god til at bruge en hammer, har en tendens til at tro, at alting er et søm

Dét kommer der ikke nødvendigvis godt (ledelses-)håndværk ud af. Derfor får du på uddannelsen en veludrustet værktøjskasse, med forskellige effektive modeller og “tools”, hvor nogle er meget specialiserede og andre bedre kan beskrives som “multitools”. Derudover får du en værdifuld forståelse af dig selv og de mennesker du skal lede, så du lettere kan vurdere, hvilket tool, der er det rigtige i enhver given situation. 

Ferniseringen

Der var trængsel omkring de mange plakater, der viste modeller, mindset og værktøjer fra uddannelsen. I grupper fortalte de uddannede LifeAchievers om, hvordan de anvender de forskellige værktøjer og modeller i hverdagen, og gæsterne spurgte nygerrigt, for at kunne sætte det i relation til egen hverdag.

Det er anden gang jeg deltager på informationsdagen. Første gang fik jeg en god og praktisk forståelse for uddannelsen. Denne gang gik det op for mig, hvor vigtigt det er at vide, hvordan vi som mennesker fungerer og påvirkes, både af hinanden og gennem vores egen adfærd og beslutninger.
Morten Kaasen, Product & Fieldservice Manager, Alflow

Dagens emner

Som altid fortsatte informationsdagen, med at deltagerne kunne tage emner op efter behov, og dagens tre hovedemner var:

  1. Rapport
  2. Kernekvaliteter
  3. Logiske niveauer

Rapport – Power og nærvær i kommunikation

Rapport er – set med en LifeAchievers øjne – fundamentet for al god kommunikation. Det handler om at opnå fortrolighed, at få og give fuld opmærksomhed og at skabe – og fastholde – engagement.

Deltagerne testede på hinanden, hvordan vi hver i sær reagerer, når vi taler sammen med god rapport – og hvad der sker med os, når vi taler med en, der er uopmærksom.

Kernekvaliteter – og deres modsætninger

Alle kernekvaliteter og personlige styrker har en bagside. Mon ikke vi alle har prøvet, at vi selv ind i mellem kan dyrke vores kernekvaliteter i en sådan grad, at andre kan opleve os som “for meget”. Hvad er det der sker i den situation?

I stedet for, at vi lader vores forskelligheder skille os ad, kan vi i stedet blive nysgerrig på, hvad vi hver især kan lære af hinanden, og hvordan vi kan bruge vores forskelligheder til at skabe et godt samarbejde.

Hvis du har lyst til at læse mere om Kernekvaliteter og “Kernekvadranten”, kan du læse “Kernekvaliteter – Organisationens skjulte værdier” af Daniel D. Ofman.

De Logiske Niveauer

Modellen som Kim her gennemgår, er en universalmodel skabt af antropologen Gregory Bateson. Modellen kan bruges som en ramme for struktureret tænkning, forandringsledelse eller som spørgemodel i coaching og terapi.

Meningen med modellen er at kunne skabe en “rød tråd” mellem de fysiske faktorer, der påvirker os i hverdagen, og det vi ser som værende vores mening og formål i livet.

Omvendt kan modellen også bruges, hvis vi oplever udfordringer, der begrænser os i hverdagen. Ofte vil vi opdage, at der er en konflikt på et af de seks niveauer, som gør at vi mister sammenhængen mellem den reelle daglige virkelighed og den person vi føler vi er.

Som LifeAchievers arbejder vi meget med begrebet “at spille hinanden bedre”, og på uddannelsen trænes vi meget i at bruge de logiske niveauer som “målforstærkning” – dvs. til at blive skarpere på de mål vi sætter os, ved at vi forankrer dem i mening og identitet.

Afrunding af dagen

Dagen blev afrundet med en kort og praktisk gennemgang af uddannelsen ift. modulernes indhold og opbygning og hvordan du kan vælge, om du alene ønsker at være certificeret Lifeachiever, eller om du ønsker at tilkøbe ECTS modulet, der giver dig 10 ECTS-point, når afleverer to mindre skriftlige opgaver, som du herefter går til eksamen i.

Sidst men ikke mindst blev dagen rundet helt af, ved at samle tråden fra introduktionen op: Fik du værdi af dagen og spørgsmålet “Hvad er positivt anderledes nu?” Traditionen tro havde mange lyst til at byde ind. Både fra de uddannede LifeAchievers, der kommer for at “banke rust af” og netværke med hinanden og gæsterne, men i høj grad også fra gæster, som for manges vedkommende har deltaget i LifeAchiever regi for første gang, og gerne byder ind med sig selv og deres tanker om dagen.

En meget stor tak skal lyde til alle jer der deltog. TAK fordi I bidrog til endnu en skøn dag i LifeAchiever netværket.

En formiddag, hvor kompleks teori blev omsat til simple værktøjer, lige til at implementere i hverdagen, på både jobbet og i privaten. Værktøjer som alle kan forholde sig til og rent faktisk bruge. Tak for en helt igennem inspirerende og transformerende formiddag.
Helle Halken, Partner i Core Competence.

Hvad var din bedste “take away”?

Hvis du deltog på Informationsdagen, vil vi meget gerne høre, hvad du fik ud af dagen. Du kan bidrage i kommentarfeltet på LinkedIn, eller Facebook – eller du kan sende os en besked via kontaktformularen nedenfor.

Bliv en del af LifeAchiever netværket i dag

Har du et ønske om at arbejde med dit eget personlige lederskab og din måde at lede andre på, så bliv en del af vores netværk allerede i dag.
Så modtager du vores mail "Lederinspiration" med nyheder, artikler, øvelser og ikke mindst informationer samt invitationer til
arrangementer, kurser og uddannelsen.  

Kom med til informationsdag

To gange om året afholder vi informationsdag, som er 4 timers  gratis undervisning og netværk. Du er velkommen!

Læs mere om uddannelsen

LifeAchiever uddannelsen er en uddannelse i stærkt personligt lederskab og positiv psykologi. En uddannelsen med tryk på dannelse. 

Vær med på vores sociale medier

På vores sociale medier kan du få glimtvise indblik i vores arbejde med ledere, specialister, nøglemedarbejdere og professionelle sportsfolk.

Artikler

Positiv psykologi for ledere

Få indblik i, hvordan positiv psykologi anvendes til at styrke dine ledelsesværktøjskasse. Lær at stå stærkt i dig selv, så du kan udvise mærkbar ledelse.

læs mere

Mærkbart lederskab

En mærkbar leder giver ro og retning. Det er en leder, som vi følger af lyst – ikke af pligt. De hjælper med at fjerne frygten fra rummet, og skabe både høj trivsel og effektivitet.

læs mere

Personligt lederskab

Se vores video, hvor vi forklarer begrebet "Stærkt personligt lederskab" Helt enkelt handler stærkt personligt lederskab om to ting: At have en rigtig god selvindsigt. Det vil sige: Hvad er vigtigt for mig, hvad står jeg for og hvilke værdier lever jeg efter.  At...

læs mere

Online team øvelse

En gruppe af mennesker er ikke automatisk et team. Denne lille online team øvelse kan synliggøre, hvordan I kan spille hinanden bedre i teamet.

læs mere

Pin It on Pinterest

Share This