Ledelse handler ikke om "striber på skulderen"

Ledelse handler om at kunne lede mennesker. Det kan være vores kolleger og det team vi arbejder i, det kan være vores chef og vores børn. Og mest af alt skal vi kunne lede os selv. 

Tilmeld næste informationsdagLæs mere om uddannelsen

Skal vi lave en god dag?

Sådan lagde Kim og Nicolaj ud, da de bød velkommen til årets anden Informations- og Ambassadørdag, hvor vi igen – endelig – kunne mødes rigtigt på Vejlsøhus. 

I den korte og indledende præsentation beskrives målet for LifeAchiever Uddannelsen og alle Achievers’ virksomhedsrettede aktiviteter som værende Mærkbart Lederskab®

Begrebet “ledelse” defineres her ikke som striber på skulderen, men som evnen til at lede mennesker. Ledelse handler også om at lede op til sin chef, lede sine kolleger eller sit team, lede sine børn og – ikke mindst – handler det om at lede sig selv. 

Præsentation af Kim og Nicolaj
Hvem er Achievers
Hvad er LifeAchiever Uddannelsen

Ledelse og trivsel

Når vi taler om Mærkbart Lederskab® er det for at kunne skabe bedre resultater. For os selv, sammen med og gennem andre. Vel at mærke bedre resultater, uden at gå på kompromis med trivslen. Der skal være balance mellem trivsel og effektivitet. 

Nicolaj sætter disse to faktorer ind i en matrix, og fortæller med reference til Daniel Goleman (se nedenfor) at når vi som ledere investerer i at højne trivslen, så følger bundlinjen med. Og kan vi som leder lykkedes med at skabe både høj trivsel OG høj effektivitet, så er vi lykkedes med at skabe en high performance kultur. 

Stimuli og respons

En vigtig vinkel at få på snakken om personligt lederskab, er Viktor Frankl’s “Stimuli & Respons” og stoikernes syn på tanke og handling, og hvordan mennesket adskiller sig fra dyrene ved netop at kunne kontrollerer sit system 2 – sine tanker. 

Hvis du vil læse mere:

Fair selvevaluering

Gør ikke tingene større end de er, og gør dem heller ikke mindre end de er. Fair selvevaluering er et godt værktøj til personligt lederskab. Brug det til at kontrollere dine tanker og følelser, så hverdagens små udfordringer ikke kommer til at fylde mere end de behøver. 

Modellen af verden

Modellen af verden er et genialt værktøj, der minder os om, at vi ikke ser verden som den er, men som VI er. Når modellen bruges i vores ledelse af os selv og andre, husker vi på at indrette vores kommunikation til den den person vi taler med. Forudsætningen for mærkbart lederskab er også, at vi sætter os ind i, hvad det er for nogle mennesker vi leder.

Hvis du vil læse mere:

LifeAchiever Uddannelsen

I denne video forklarer Nicolaj og Kim opbygningen af LifeAchiever Uddannelsen, indholdet og forløbet af de 4 moduler, muligheden for at få ECTS point og hvordan undervisningen foregår. Det sættes streg under, at det er en PRAKTISK uddannelse, hvor du gør værktøjerne til en del af DIG, og at det er en uddannelse med stor vægt på personlig dannelse.

Udtalelser fra LifeAchievers

Helle Halken

Partner & Executive Search – Bestyrelsesleder og Advisoryboardmedlem

Efter 120 timers teori og meget intensiv træning, fik jeg mit LifeAchiever “kørekort” i december 2020. Nu er jeg ude i virkeligheden med nogle helt nye værktøjer. En af de ting, som har ramt mig meget, er den praktiske tilgang i uddannelsen. Det med at få lov til at træne og træne. Det er seriøst og det er, som Nicolaj og Kim også siger, ikke bare et kursus. Det er en uddannelse med streg under dannelse. På det sidste modul får vi udleveret en lille seddel, hvor der står “Fra nu af vælger jeg…”. Det som jeg har valgt at skrive, er netop det vi har talt om i dag. At have fokus på grundighed over hastighed, at have fokus på system 2 og arbejde med stimuli og respons modellen. Det betyder at jeg, midt i de højrisikositautioner vi alle kommer ud i, er mere bevidst om min automatreaktion – og at ændre den.

Rune Spreckelsen

COO – Operation, Processer og Optimering

Jeg har brugt LifeAchiever mindsettet i 8 år, og det har givet mig en værktøjskasse til at lede mig selv og et fundament til at lykkedes – alene og sammen med andre. Jeg bruger også mindsettet til altid at efterlade dem jeg møder med mere energi end da jeg mødte dem. For mig at se er LifeAchiever et mindset og en værktøjskasse som kan skabe høj trivsel og høj effektivitet – en bæredygtig vej i ledelse fremover mod langsigtede mål og resultater.

Henrik Kæmpe

Supply Chain Director, Kelsen Group

Modellen af verden har givet mig en bevidsthed om, hvordan jeg kan kommunikere bedre som leder. Det at være leder betyder, at jeg sidder med nogle af de mere komplekse situationer og beslutninger. Hvis jeg som leder ikke bare tager beslutningerne ud fra min egen model af verden, men også tænker mine medarbejderes model af verden med ind, så kan jeg pludselig se tingene fra 360 grader og derfor træffe beslutninger, hvor jeg har tænkt alle med ind.

Se flere udtalelser fra LifeAchievers

 

Bliv en del af LifeAchiever netværket i dag

Har du et ønske om at arbejde med dit eget personlige lederskab og din måde at lede andre på, så bliv en del af vores netværk allerede i dag.
Så modtager du vores mail "Lederinspiration" med nyheder, artikler, øvelser og ikke mindst informationer samt invitationer til
arrangementer, kurser og uddannelsen.  

Kom med til informationsdag

To gange om året afholder vi informationsdag, som er 4 timers  gratis undervisning og netværk. Du er velkommen!

Læs mere om uddannelsen

LifeAchiever uddannelsen er en uddannelse i stærkt personligt lederskab og positiv psykologi. En uddannelsen med tryk på dannelse. 

Vær med på vores sociale medier

På vores sociale medier kan du få glimtvise indblik i vores arbejde med ledere, specialister, nøglemedarbejdere og professionelle sportsfolk.

Artikler

Positiv psykologi for ledere

Få indblik i, hvordan positiv psykologi anvendes til at styrke dine ledelsesværktøjskasse. Lær at stå stærkt i dig selv, så du kan udvise mærkbar ledelse.

læs mere

Mærkbart lederskab

En mærkbar leder giver ro og retning. Det er en leder, som vi følger af lyst – ikke af pligt. De hjælper med at fjerne frygten fra rummet, og skabe både høj trivsel og effektivitet.

læs mere

Personligt lederskab

Se vores video, hvor vi forklarer begrebet "Stærkt personligt lederskab" Helt enkelt handler stærkt personligt lederskab om to ting: At have en rigtig god selvindsigt. Det vil sige: Hvad er vigtigt for mig, hvad står jeg for og hvilke værdier lever jeg efter.  At...

læs mere

Online team øvelse

En gruppe af mennesker er ikke automatisk et team. Denne lille online team øvelse kan synliggøre, hvordan I kan spille hinanden bedre i teamet.

læs mere

Stockdale paradokset

Selvom James Stockdale gennemgik 7,5 års fangeskab og tortur, tvivlede han aldrig på, at han kunne komme igennem det. Filosofien bag beskrives i dag som Stockdale Paradokset, som er et særdeles stærkt værktøj til både personligt lederskab og ledelse af andre.

læs mere

Pin It on Pinterest

Share This