De Grundlæggende Egobehov

4 psykologiske behov, der er afgørende for, hvordan du lever dit liv.

Vores følelser er kommunikeret gennem vores grundlæggende egobehov, som ikke bliver opfyldt. Når vi er bevidste om vores behov, bliver vi også klogere på vores følelser og hvorfor vi reagerer, som vi gør.

Tilmeld næste informationsdagLæs mere om uddannelsen

I videoen henviser Kim til Modellen af Verden. Den kan du læse om her.

De fire grundlæggende ego-behov

Vores behov er dyriske. Når de er dækket, mærker vi dem ikke. 

Du kender de fysiske behov: Du har behov for ilt, mad, vand, søvn og intimitet. Men du har også nogle psykiske behov. Det er dine ego-behov. Bliver de ikke dækket, påvirker det vores adfærd, måden vi reagerer på og hvordan vores følelser kommer til udtryk. 

Der findes fire grundlæggende ego-behov. Alle mennesker har dem, men ikke i lige høj grad. De er her nævnt i tilfældig rækkefølge. I praksis er de tæt vævet sammen. 

Anerkendelse

Dit behov for at blive set, påskønnet og for at vide, at du er god nok.

Adskillelse

Dit behov for at gøre noget for dig selv, føle frihed og afstand til andre, fx. ved at gøre tingene på din egen måde.

Kontrol

Dit behov for at føle, at du har styr på situationen. Du skal vide på forhånd, hvad der skal ske og at du kan klare det. 

Tryghed

Dit behov for at føle dig sikker i dine relationer.

Hvad kan du bruge denne viden til?

Når du bliver opmærksom på dine egne egobehov, bliver det lettere at lede dig selv, fordi du opdager, hvor nogle af dine følelser kommer fra. Du bliver opmærksom på, hvad du kan gøre for i højere grad at sikre, at dine ego-behov er opfyldt. 

Bliver du samtidig opmærksom på andres egobehov, gør du det lettere at lede andre, fordi du ved, hvad de mennesker du omgiver dig med, har brug for, for at kunne yde deres bedste.

Derfor er de grundlæggende ego-behov et vigtigt redskab til bedre ledelse på LifeAchiever Uddannelsen

 

Bliv en del af LifeAchiever netværket i dag

Har du et ønske om at arbejde med dit eget personlige lederskab og din måde at lede andre på, så bliv en del af vores netværk allerede i dag.
Så modtager du vores mail "Lederinspiration" med nyheder, artikler, øvelser og ikke mindst informationer samt invitationer til
arrangementer, kurser og uddannelsen.  

Kom med til informationsdag

To gange om året afholder vi informationsdag, som er 4 timers  gratis undervisning og netværk. Du er velkommen!

Læs mere om uddannelsen

LifeAchiever uddannelsen er en uddannelse i stærkt personligt lederskab og positiv psykologi. En uddannelsen med tryk på dannelse. 

Vær med på vores sociale medier

På vores sociale medier kan du få glimtvise indblik i vores arbejde med ledere, specialister, nøglemedarbejdere og professionelle sportsfolk.

Artikler

Positiv psykologi for ledere

Få indblik i, hvordan positiv psykologi anvendes til at styrke dine ledelsesværktøjskasse. Lær at stå stærkt i dig selv, så du kan udvise mærkbar ledelse.

læs mere

Mærkbart lederskab

En mærkbar leder giver ro og retning. Det er en leder, som vi følger af lyst – ikke af pligt. De hjælper med at fjerne frygten fra rummet, og skabe både høj trivsel og effektivitet.

læs mere

Personligt lederskab

Se vores video, hvor vi forklarer begrebet "Stærkt personligt lederskab" Helt enkelt handler stærkt personligt lederskab om to ting: At have en rigtig god selvindsigt. Det vil sige: Hvad er vigtigt for mig, hvad står jeg for og hvilke værdier lever jeg efter.  At...

læs mere

Online team øvelse

En gruppe af mennesker er ikke automatisk et team. Denne lille online team øvelse kan synliggøre, hvordan I kan spille hinanden bedre i teamet.

læs mere

Pin It on Pinterest

Share This