De Grundlæggende Egobehov

4 psykologiske behov, der er afgørende for, hvordan du lever dit liv.

Vores følelser er kommunikeret gennem vores grundlæggende egobehov, som ikke bliver opfyldt. Når vi er bevidste om vores behov, bliver vi også klogere på vores følelser, og hvorfor vi reagerer som vi gør. 

Tilmeld næste informationsdagLæs mere om uddannelsen

I videoen henviser Kim til Modellen af Verden. Den kan du læse om her.

De fire grundlæggende ego-behov

Vores behov er dyriske. Når de er dækket, mærker vi dem ikke. 

Du kender de fysiske behov: Du har behov for ilt, mad, vand, søvn og sex. Men du har også nogle psykiske behov. Det er dine ego-behov. Bliver de ikke dækket, påvirker det vores adfærd, måden vi reagerer på og hvordan vores følelser kommer til udtryk. 

Der findes fire grundlæggende ego-behov. Alle mennesker har dem, men ikke i lige høj grad. De er her nævn i tilfældig rækkefølge og i praksis er de tæt vævet sammen. 

Anerkendelse

Dit behov for at blive set, påskønnet og for at vide, at du er god nok.

Adskillelse

Dit behov for at gøre noget for dig selv, og føle frihed og afstand til andre, fx. ved at gøre tingene på din egen måde.

Kontrol

Dit behov for at føle, at du har styr på situationen. Du skal vide på forhånd, hvad der skal ske og at du kan klare det. 

Tryghed

Dit behov for at føle dig sikker i dine relationer.

Hvad kan du bruge denne viden til?

Når du bliver opmærksom på dine egne egobehov, bliver det lettere at lede dig selv, fordi du opdager, hvor nogle af dine følelser kommer fra. Du bliver opmærksom på, hvad du kan gøre for i højere grad at sikre, at dine ego-behov er opfyldt. 

Bliver du samtidig opmærksom på andres egobehov, gør du det lettere at lede andre, fordi du ved, hvad de mennesker du omgiver dig med, har brug for, for at kunne yde deres bedste.

Derfor er de grundlæggende ego-behov et vigtigt redskab til bedre ledelse på LifeAchiever Uddannelsen

 

Bliv en del af LifeAchiever netværket i dag

Har du et ønske om at arbejde med dit eget personlige lederskab og din måde at lede andre på, så bliv en del af vores netværk allerede i dag. Så modtager du vores mail "Lederinspiration" med nyheder, artikler, øvelser og ikke mindst informationer samt invitationer til arrangementer, kurser og uddannelsen.  

Kom med til informationsdag

To gange om året afholder vi informationsdag, som er 4 timers  gratis undervisning og netværk. Du er velkommen!

Læs mere om uddannelsen

LifeAchiever uddannelsen er en uddannelse i stærkt personligt lederskab og positiv psykologi. En uddannelsen med tryk på dannelse. 

Vær med på vores sociale medier

På vores sociale medier kan du få glimtvise indblik i vores arbejde med ledere, specialister, nøglemedarbejdere og professionelle sportsfolk.

Artikler

Personligt lederskab

Se vores video, hvor vi forklarer begrebet "Stærkt personligt lederskab" Hvis vi skal gøre det helt enkelt, handler det stærke personlige lederskab om to ting: At have en rigtig god selvindsigt. Det vil sige: Hvad er vigtigt for mig, hvad står jeg for og hvilke...

læs mere

Online team øvelse

Disse 4 simple spørgsmål kan, når de er forberedt godt og rammerne er sat korrekt, medvirke til, at I i højere grad kan spille jer selv og hinanden bedre i teamet. Hvis du vil vide mere om LifeAchiever Uddannelsen og konsulentfirmaet Achievers, kan du tilmelde dig...

læs mere

Stockdale paradokset

Selvom James Stockdale gennemgik 7,5 års fangeskab og tortur, tvivlede han aldrig på, at han kunne komme igennem det. Filosofien bag beskrives i dag som Stockdale Paradokset, som er et særdeles stærkt værktøj til både personligt lederskab og ledelse af andre.

læs mere

Hvad er positiv psykologi?

Hvad er positiv psykologi egentlig, og hvordan kan jeg som leder bruge positiv psykologi til at styrke mine ledelsesværktøjer?
Denne artikel giver dig svarene.

læs mere

Fakta og følelser

Mellem stimuli og respons er der et lille rum. Her ligger din mulighed for at vælge din reaktion, og dermed friheden til at lede dig selv mere hensigtsmæssigt og i en mere ressourcefuld retning.

læs mere

System 1 og 2

Når du kender hjernens system 1 og 2 er du godt på vej til at kunne adskille følelser og fakta, for på den måde at kunne tage mere velovervejede beslutninger, tænke logisk og lede dig selv mere effektivt.

læs mere

Pin It on Pinterest

Share This