Modellen af Verden

Vi ser ikke verden, som den er. Vi ser verden, som vi er.

Anais Nin

Tilmeld informationsdagLifeAchiever Uddannelsen

Du har din helt egen unikke model af verden

Fra det øjeblik du langsomt åbner øjnene efter du er født, hjælper din hjerne dig til at forstå de indtryk du får. 

Hurtigt dannes de første erfaringer, og allerede mens vi er helt små, har vi dannet det første mønster for forståelse: Vores model af verden.

Se videoen hvor Kim gennemgår modellen nedenfor.  

Din hjerne er doven

Din hjerne er sådan indrettet fra naturens side, at den sparer på energien. Det er en overlevelsesmekanisme, der har til hensigt at sikre, at du har energi og overskud, hvis du pludselig skal ud i en afgørende kamp. Det er et levn fra dengang vi ikke var den dominerende race på jorden. 

Hver dag får du hundredetusinder af indtryk. Hvis din hjerne skulle processere al den information, ville den hurtigt blive træt. Derfor arbejder den så energibesparende som muligt, ved at filtrere det, du ser og hører.  Den generaliserer, udelader og forvrænger på baggrund af de erfaringer du tidligere har gjort, med oplevelser der ligner

Generaliseringer, Udeladelser og Forvrængninger. På LifeAchiever uddannelsen arbejder vi med at være opmærksomme på GUF, som vi kalder det. 

Læs mere om GUF her. 

Praktisk – men ikke altid hensigtsmæssigt

Det er meget praktisk, fordi det sikrer dig, at du ikke brænder sammen i forsøget på at forstå verden. Men det betyder også, at vi ofte fejlfortolker. Det kan godt være, at det vi lige oplevede lignede noget vi kendte, men måske var det det slet ikke. Derfor kan vores model af verden godt forhindre os i at se tingene, som de i virkeligheden er. 

Respekt for andres model af verden

Som LifeAchievers arbejder vi ud fra den overbevisning, at vi oplever vores egen model af verden, og at vi skal have respekt for andres model af verden. 

Ingen har levet det samme liv, og derfor reagerer vi forskelligt på de samme ydre begivenheder. Og det skal vi have respekt for. 

Træn dig i at udfordre dig selv.

Når du bliver opmærksom på din model af verden, kan du begynde at udfordre dig selv. Fx. hvis du reagerer på  noget du oplever på en måde, der ikke er hensigtsmæssig. Prøv at spørge dig selv:

Kim forklarer modellen af verden

Bliv en del af LifeAchiever netværket i dag

Har du et ønske om at arbejde med dit eget personlige lederskab og din måde at lede andre på, så bliv en del af vores netværk allerede i dag. Så modtager du vores mail "Lederinspiration" med nyheder, artikler, øvelser og ikke mindst informationer samt invitationer til arrangementer, kurser og uddannelsen.  

Kom med til informationsdag

To gange om året afholder vi informationsdag, som er 4 timers  gratis undervisning og netværk. Du er velkommen!

Læs mere om uddannelsen

LifeAchiever uddannelsen er en uddannelse i stærkt personligt lederskab og positiv psykologi. En uddannelsen med tryk på dannelse. 

Vær med på vores sociale medier

På vores sociale medier kan du få glimtvise indblik i vores arbejde med ledere, specialister, nøglemedarbejdere og professionelle sportsfolk.

Artikler

Personligt lederskab

Se vores video, hvor vi forklarer begrebet "Stærkt personligt lederskab" Hvis vi skal gøre det helt enkelt, handler det stærke personlige lederskab om to ting: At have en rigtig god selvindsigt. Det vil sige: Hvad er vigtigt for mig, hvad står jeg for og hvilke...

læs mere

Online team øvelse

Disse 4 simple spørgsmål kan, når de er forberedt godt og rammerne er sat korrekt, medvirke til, at I i højere grad kan spille jer selv og hinanden bedre i teamet. Hvis du vil vide mere om LifeAchiever Uddannelsen og konsulentfirmaet Achievers, kan du tilmelde dig...

læs mere

Stockdale paradokset

Selvom James Stockdale gennemgik 7,5 års fangeskab og tortur, tvivlede han aldrig på, at han kunne komme igennem det. Filosofien bag beskrives i dag som Stockdale Paradokset, som er et særdeles stærkt værktøj til både personligt lederskab og ledelse af andre.

læs mere

Hvad er positiv psykologi?

Hvad er positiv psykologi egentlig, og hvordan kan jeg som leder bruge positiv psykologi til at styrke mine ledelsesværktøjer?
Denne artikel giver dig svarene.

læs mere

Fakta og følelser

Mellem stimuli og respons er der et lille rum. Her ligger din mulighed for at vælge din reaktion, og dermed friheden til at lede dig selv mere hensigtsmæssigt og i en mere ressourcefuld retning.

læs mere

System 1 og 2

Når du kender hjernens system 1 og 2 er du godt på vej til at kunne adskille følelser og fakta, for på den måde at kunne tage mere velovervejede beslutninger, tænke logisk og lede dig selv mere effektivt.

læs mere

Pin It on Pinterest

Share This