Fakta og følelser

Når du kan adskille fakta og følelser, sætter du dig selv i stand til at reagere mere hensigtsmæssigt.

Mellem stimuli og respons er der et lille rum. 
I det rum finder vi styrken til at vælge vores reaktion. 
I reaktionen ligger vores udvikling og vores frihed. 
Viktor Frankl

 

Tilmeld næste informationsdagLæs mere om uddannelsen

Mellem stimuli og respons er der et rum.

Citatet ovenfor stammer fra den østrigske professor i neurologi og psykiatri, Viktor Frankl. Efter 2. Verdenskrig udgav han bogen “Psykologi og Eksistens”. Her fortalte han om, hvordan han havde overlevet 3 år i koncentrationslejre, bl.a. et år i Auschwitz, ved at tro på, at der var en mening med at han skulle overleve.

Grundtanken er, at hvis man kan finde mening med det, der sker for en, så kan man komme igennem det. For at finde meningen, er det dog vigtigt, at vi kan adskille fakta fra følelserne. 

Frankl står som en af grundlæggerne af den eksistentielle psykologi, hvorfra der kan trækkes en lige linje til den positive psykologi, som vi anvender på LifeAchiever Uddannelsen

Styrken i at kunne adskille fakta og følelser

I artiklen “System 1 og 2” fortalte vi om, hvordan din hjerne reagerer lynhurtigt med en følelsesreaktion, og mere langsomt, når det er en bevidst reaktion. 

Når du oplever noget udefrakommende, går der et ganske kort øjeblik, før du reagerer på det. Det er dét “rum”, Frankl taler om. Du kan træne dig selv til at bremse den følelsesmæssige reaktion, hurtigt skille følelser fra fakta, og i stedet vælge den mere hensigtsmæssige reaktion, på det der sker. Det er dér, du finder kilden til stærkt personligt lederskab.

Kunne du tænke dig at træne denne evne?

Læs mere nedenfor.

 

Træn dit personlige lederskab

Har du et ønske om at stå stærkere i dig selv og at kunne lede dig selv, og de mennesker du omgiver dig med, til bedre resulater, så kan du arbejde med LifeAchiever Mindsettet

Du kan vælge LifeAchiever Uddannelsen, der er en praktisk lederuddannelse, med tyk streg unger ordet dannelse. Du kommer til at udvikle dig, både som menneske og som leder, allerede fra første dag. Du kan blive certificeret LifeAchiever, og du kan vælge at bygge et ECTS modul på, hvor du går til en mundtlig eksamen og optjener 10 ECTS point. 

Vil du alene arbejde med dit personlige lederskab, kan du nøjes med at tage modul 1

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os. Send en mail til mail@achievers.dk eller skriv til os på vores Facebook eller LinkedIn. Du kan også tilmelde dig vores netværk, og få vores mail Lederinspiration sendt 1-2 gange pr. måned. 

 

 

Bliv en del af LifeAchiever netværket i dag

Har du et ønske om at arbejde med dit eget personlige lederskab og din måde at lede andre på, så bliv en del af vores netværk allerede i dag.
Så modtager du vores mail "Lederinspiration" med nyheder, artikler, øvelser og ikke mindst informationer samt invitationer til
arrangementer, kurser og uddannelsen.  

Kom med til informationsdag

To gange om året afholder vi informationsdag, som er 4 timers  gratis undervisning og netværk. Du er velkommen!

Læs mere om uddannelsen

LifeAchiever uddannelsen er en uddannelse i stærkt personligt lederskab og positiv psykologi. En uddannelsen med tryk på dannelse. 

Vær med på vores sociale medier

På vores sociale medier kan du få glimtvise indblik i vores arbejde med ledere, specialister, nøglemedarbejdere og professionelle sportsfolk.

Artikler

Positiv psykologi for ledere

Få indblik i, hvordan positiv psykologi anvendes til at styrke dine ledelsesværktøjskasse. Lær at stå stærkt i dig selv, så du kan udvise mærkbar ledelse.

læs mere

Mærkbart lederskab

En mærkbar leder giver ro og retning. Det er en leder, som vi følger af lyst – ikke af pligt. De hjælper med at fjerne frygten fra rummet, og skabe både høj trivsel og effektivitet.

læs mere

Personligt lederskab

Se vores video, hvor vi forklarer begrebet "Stærkt personligt lederskab" Helt enkelt handler stærkt personligt lederskab om to ting: At have en rigtig god selvindsigt. Det vil sige: Hvad er vigtigt for mig, hvad står jeg for og hvilke værdier lever jeg efter.  At...

læs mere

Online team øvelse

En gruppe af mennesker er ikke automatisk et team. Denne lille online team øvelse kan synliggøre, hvordan I kan spille hinanden bedre i teamet.

læs mere

Pin It on Pinterest

Share This