En lille guide til din hjerne

Forstå hvordan din hjerne reagerer på det, du oplever. Denne guide tager udgangspunkt i , hvordan vi reagerer i krisesituationer som fx corona-krisen, men er også gældende for livet, når det er som “det plejer”

Når du ved, hvordan din hjerne reagerer, kan du lettere lede dig selv gennem det, du oplever i livet.

Først vil vi gerne sætte rammen for dig

Denne guide er lavet af videoklip fra et webinar, vi har afholdt for det kommende hold LifeAchievers, der har fået deres uddannelsesstart skubbet pga. corona-situationen.

De 6 små videoer er taget ud af en længere præsentation. De to første videoer forklarer, hvad en LifeAchiever er og hvordan vi arbejder med ledelse, der gør os selv og andre mere ressourcefulde.

De næste 4 videoer giver dig mulighed for at forstå, hvordan din hjerne virker, og hvordan du kan lede dig selv bedre, særligt gennem kriser som den vi oplever nu, i forbindelse med coronasituationen.

Hvad er en LifeAchiever?

En LifeAchiever har indsigt i sig selv og sin egen adfærd, og ved hvordan han eller hun virker på andre mennesker. Samtidig er en LifeAchiever nysgerrig efter at finde ud af, hvad der får os til at fungere godt, selv under pres. Det er nemlig ikke et spørgsmål om held eller uheld. Det er mere et spørgsmål om selvledelse og måden vi tænker på.

Hvad er mærkbar ledelse?

Ledelse handler ikke om striber på skulderen. Ledelse er noget vi alle gør, når vi ønsker at nå et mål eller et resultat, på jobbet, i familien eller i parforholdet. Som LifeAchievers arbejder vi med mærkbar ledelse. For os er ledelse det at gøre det mest rigtige – ikke blot det vi har mest lyst til. Det er noget vi gør bevidst – ikke bare automatisk.

Kend forskel på fakta og følelser

Når du reagerer på det, der sker i din omverden, reagerer du så på det, du véd sker, eller på det, du tror sker?

Evnen til at skelne mellem, om du reagerer på fakta eller følelser, er vigtig i forhold til at lede dig selv, og vælge en mere bevidst og hensigtsmæssig reaktion, på det du oplever.  

Kim forklarer her forskellen på den kognitive hjerne, vores fakta-hjerne, og den limbiske hjerne, som er vores føle-hjerne.   

 

Din hurtige og langsomme hjerne

Når du reagerer på det, der sker for dig, reagerer du langt de fleste gange med din føle-hjerne, det limbiske system. Denne del af hjernen reagerer lynhurtigt, og er typisk det første system, der sætter ind, for at hjælpe dig med at forstå en situation. Dette system kalder vi også system 1.

Din fakta-hjerne er knap så hurtig. Det er det du oplever, “når fornuften sætter ind” – et stykke tid efter din umiddelbare reaktion. Det er din kognitive hjerne, og den kalder vi system 2. 

Kim forklarer her forskellen på system 1 og system 2.  

Modellen af verden

Igennem vores liv skaber vi et forståelsesmønster, som vi bruger til at afkode de tusindvis af indtryk, som vores hjerne hver dag bombarderes med. Det gør det lettere for os at forstå verden.

Dette mønster kalder vi for “modellen af verden”. Vores model af verden er skabt på baggrund af erfaringer, og er unik for hver enkelt person. Det er derfor vi hver især kan have helt forskellige opfattelser, af den samme ydre begivenhed.   

Amygdala og hippocampus

Amygdala er centralbanken for dine negative følelser og hippocampus er centralbanken for dine positive følelser. Amygdala er tre gange stærkere end hippocampus, men med en bevidst indsats, kan du træne din hippocampus stærkere. 

Hvis du har hørt fortællingen om indianerhøvdingen, der fortæller sit barnebarn om de to ulve, der lever inde i mennesket, er det i virkeligheden amygdala og hippocampus, der refereres til. Det kan du læse om i artiklen “Kriger eller offer” 

Bliv en del af LifeAchiever netværket i dag

Har du et ønske om at arbejde med dit eget personlige lederskab og din måde at lede andre på, så bliv en del af vores netværk allerede i dag.
Så modtager du vores mail "Lederinspiration" med nyheder, artikler, øvelser og ikke mindst informationer samt invitationer til
arrangementer, kurser og uddannelsen.  

Kom med til informationsdag

To gange om året afholder vi informationsdag, som er 4 timers  gratis undervisning og netværk. Du er velkommen!

Læs mere om uddannelsen

LifeAchiever uddannelsen er en uddannelse i stærkt personligt lederskab og positiv psykologi. En uddannelsen med tryk på dannelse. 

Vær med på vores sociale medier

På vores sociale medier kan du få glimtvise indblik i vores arbejde med ledere, specialister, nøglemedarbejdere og professionelle sportsfolk.

Priser

Modul 1: Selvindsigt

Basis modulet som giver dig introduktion til hele LifeAchiever mindsettet og de effektive værktøjer, som LifeAchiever indeholder.

Flere detaljer

Du lærer at:

 • Forstå hvordan du virker på dig selv og andre
 • Blive kompetent og effektiv i din kommunikation
 • Stille både udfordrende og støttende spørgsmål
 • Sætte mål der motiverer til handling
 • Coache

Pris: 10.125 kr. ekskl. moms

Modul 1-4: LifeAchiever

 Bliv certificeret LifeAchiever.
4x3 dage, hvor du lærer om psykologi, neurologi og kommunikation, samt at lede dig selv og andre til succes.

Flere detaljer

Du lærer at: 

 • Forstå hvordan du virker på dig selv og andre
 • Stille både udfordrende og støttende spørgsmål
 • Finde ressourcer i dig selv og andre
 • Være effektiv problemløser
 • Opløse konflikter
 • Stærk kommunikation
 • Rammesætning
 • Motivere dig selv og andre
 • Forvandle idé til mål og plan
 • Blive den skarpe lytter
 • Bruge coaching i kommunikation
 • Skabe relationen – også når det er svært

Pris: 44.500 kr. ekskl. moms

Informationsdag

Kom og mød os, få en introduktion til mindsettet og mød de uddannede LifeAchievers og hør, hvordan de bruger uddannelsen i hverdagen. 

Flere detaljer

To gange om året holder vi informations- og ambassadørdag. Her inviterer vi interesserede ind for at høre om uddannelsen og vi gennemgår nogle modeller og værktøjer.

På dagen kommer også en lang række uddannede LifeAchievers for at få genopfrisket læring og mødes med Jer, os og hinanden.

Pris: 4 timer af din tid

Om Achievers

Achievers er et erfarent konsulentbureau, der udvikler højtydende mennesker og organisationer.

I 2004 lancerede vi uddannelsen som LifeAchiever.

Vores mange års arbejde som Achievers har givet os en række unikke indsigter i dét, som succesfulde erhvervs- og sportsfolk gør for at udnytte deres fulde potentiale og nå deres mål.

Ud af denne erfaring har vi skabt en uddannelse, der sætter mennesker i stand til at skabe succes gennem andre. Mennesker, der vil være den bedste version af sig selv og opnå det liv, de drømmer om.

Hvad siger LifeAchievers?

Store positive forbedringer på kort tid. Jeg har fået langt større selvindsigt, og jeg har udviklet mig betydeligt som leder.

Henrik Kæmpe

Senior Site Director, Arla, Nr. Vium Mejeri

Kim og Nicolajs intensive og nærværende undervisning er uden sidestykke. LifeAchieveruddannelsen er en gamechanger, som jeg vil anbefale alle.

Kenneth Hjemsted Müller

Operations Excellence Manager, Siemens Gamesa Renewable Energy

At deltage på LifeAchiever har ændret mit liv radikalt, både professionelt og privat. Jeg kan varmt anbefale LifeAchiever.

Ole Stubbe

Direktør, XL Byg, Sunds

Artikler

Positiv psykologi for ledere

Få indblik i, hvordan positiv psykologi anvendes til at styrke dine ledelsesværktøjskasse. Lær at stå stærkt i dig selv, så du kan udvise mærkbar ledelse.

læs mere

Mærkbart lederskab

En mærkbar leder giver ro og retning. Det er en leder, som vi følger af lyst – ikke af pligt. De hjælper med at fjerne frygten fra rummet, og skabe både høj trivsel og effektivitet.

læs mere

Personligt lederskab

Se vores video, hvor vi forklarer begrebet "Stærkt personligt lederskab" Helt enkelt handler stærkt personligt lederskab om to ting: At have en rigtig god selvindsigt. Det vil sige: Hvad er vigtigt for mig, hvad står jeg for og hvilke værdier lever jeg efter.  At...

læs mere

Online team øvelse

En gruppe af mennesker er ikke automatisk et team. Denne lille online team øvelse kan synliggøre, hvordan I kan spille hinanden bedre i teamet.

læs mere

Pin It on Pinterest

Share This